Posts

Showing posts from May, 2017

DEAR BLOGGER, JOM ASAH SKIL MENULIS

Image
BERITA BAIK BUAT BLOGGER YANG INGIN ASAH TEKNIK PENULISAN IBRAH.

TAHNIAH kerana selangkah ke hadapan untuk belajar teknik penulisan Ibrah (Pengajaran/Moral/Nilai).

Adakah anda rasa banyak masa di bazirkan di blog menulis sesuatu yang tiada NILAI? 

✅Adakah anda selalu update blog tapi tiada PEMBACA? (Krik, krik, krik)

✅Adakah anda dah letih celoteh panjang-panjang tapi SYOK SENDIRI akhirnya?

✅Adakah anda asyik-asyik taip, asyik-asyik padam AYAT yang nak ditulis? Sudahnya tutup laptop dan terus tidur.

Rupanya, inilah dilema penulis-penulis BLOG, iaitu:

⏩Masih tercari-cari teknik menulis untuk memberi KESAN kepada hati pembaca.

⏩Masih menulis hal-hal yang tidak berpotensi untuk di VIRALKAN.

⏩Sudahnya, update saja cerita-cerita yang senang di COPY PASTE, buat REVIEW produk, lagi parah buat cerita sensasi semata-mata untuk meraih trafik dari pembaca saja. Sedih kan?

Mahukah anda saya tunjukkan satu jalan keluar dari menulis yang semborono kepada penulisan yang penuh EMOSI, ROHANI dan INTELEKT…

TAPAU AKHIRAT

TAPAU AKHIRAT.

Guys, pernah ke kita bayangkan, setiap tulisan kita di blog atau media sosial lain juga boleh menambahkan sedikit saham kita di akhirat?
.
.
Yelah, dalam seharian kita update F/blog entah berapa banyak kali. Tapi, isi yang kita luahkan tu kan, macam kosong...kosong..
.
.
Hari-hari update status, tapi tak dapat nak tapau sikit untuk akhirat. Lagi lah kita ni menjual macam-macam.
.
.
Ye, memang kita nak dapat income dengan status2 jualan kita. Tapi kan, income tu ibarat jadi touch & go. Kita dapat duit, tapi tulisan kita? Habis gitu saja.
.
.
Lepas tu kita mula rasa LETIHNYA hari-hari mengadap FB/blog tapi tulisan kita jadi takde ROH, tak BERPENGARUH, takleh nak jentik hati follower kita. Follower baca sekali je, esok dah LUPA.
.
.
Sebenarnya KaYati ada lubuk untuk uols belajar TEKNIK PENULISAN IBRAH (moral/pengajaran/nilai).

Apa yang dapat dari lubuk ni?
.
✅Penuh strategi EMOSI untuk memujuk follower baca cerita iklan.

✅Belajar tulis iklan yang lebih kepada menyebark…