Posts

Showing posts from 2007

cerita pasal steven dan steven

ni kisah benar yg aku baru dgr tadi kat radio. ada la sorang mamat ni nama dia steven, dia ni terpilih utk segmen flirt ape tah kat fly fm tu. dj radio tu tanya la steven ni, dia nak call sape utk ajak date? steven ckp la yg dia ada minat sorang minah ni..nama dia aku lupa la coz xdpt tangkap dia sbut pe. tp dia xpnah jumpa minah tu coz dia cuma kenal kat dalam chat space je. online chating la ni...dj tu terkejut la pasal steven ni tak kenal minah tu,mana tau minah tu tipu dia ke or apa2 ke..yela kan..kenal scara online ni kadang bukan leh caye sgt kan..keberangkalian nak kena tipu tu mmg byk la..

tapi, si steven ni yakin yg minah tu tak tipu..ada la dia cakap dia da tgk gmbar perempuan tu...kira dia dapat nilai la kot minah tu betul ke tak..
dipendekkan cerita, dj radio tu call la minah tu......

memang ada orang yg jawab call tu...tp bukan suara minah tu tapi suara lelaki..
dj tu tanya la ada tak orang yg nama si polan tu kan...
kendian si lelaki tu ckp la, takder...
tp dia tau n kenal sap…

percubaan pertama utk projek

Image
Semalam buat pertama kalinya aku gi photo shot (utk projek) dengan menggunakan dslr aku tu merangkap 'bf' aku yg terbaru.ehe. lokasinya cuma dataran pahlawan. cuma 1-2 kawasan je aku gunakan, sbb utk percubaan biarlah guna tempat yg sama sebab tak nak buang masa sangat. pergi pun naik bas, so tak banyak masa la nak merayap banyak tempat.


Ni gambar bumbung ruangan dalam dataran pahlawan. pedulikan org sekeliling..aku berdiri kat tgh2 tu sambil snap gambar bumbung tu.


Gambar air pancut ni aku dah lupa guna fast or slow shutter speed..sebab aku memang confuse bab2 tu. tapi kebanyakan gambar agak tak menjadi la utk buat projek. takper..practice makes perfect kan..aku mmg berpegang pada ayat tu.



Lokasi pertama kat dataran pahlawan kat tempat kolam ikan yang ada air pancut tu.banyak gambar yang di ambil menggunakan shutter speed dan aperture yang berbeza, dan banyak gak la gambar yang tak menjadi. sebelum gi shoot aku cuma study sket2 je pasal shutter speed n aperture..so bila dah samp…

dari nikon ke canon

Image
Ahad lepas aku dah beli Canon EOS 350d kat low yat.
Penat gak la merayap kat semua kedai dalam tu..konon nak survey harga paling murah la.
sebelum tu aku dah survey kat kl sentral. ada gak kedai camera Fotokem. kat situ aku tanya harga Nikon d40, dia bagi dlm RM1880!! wow..murah giler..tp tak termasuk beg, 2gig card, dan tripod.

kalau dicampur semua tu dalam RM2005. Murah gak kan?
Tp masa tu abg aku suruh survey kat low yat dulu mana tau murah kan..then gi la low yat.....
survey punya survey....harga nikon d40 yg paling murah cuma RM2025. tu pun satu kedai je dapat harga tu. lain kedai dapat RM2050!!! argh..takkan nak patah balik ke kl sentral kot??
serius aku penat masa tu...adeh..

jalan punya jalan lagi..aku singgah tgk kat kiosk yg ada kat tgh laluan tu. nampak la brand canon punya..tah apa jampi dorg sampai aku blh stuck kat situ..hehe..
sembang punya sembang aku tertarik la nak beli jenama canon tu. mungkin sbb warranty card dia tambah lagi 2 tahun kot...dan harga diskaun dia agak menari…

tolong...tolong....

aku perlukan seorang wartawan sekarang ni...adeh la...mana mau cari ni????
tolong la siapa yg prihatin bagi la aku contact number mana2 wartawan untuk diinterview....
tugas penting ni weh...
sekian terima kasih.

Berani kah?

Image
Terapi Menggunakan Ular!!
Ular lagi?Haha..saja je aku nak menggelikan org yg geli pada ular. Mari kita lakukan cabaran bersama² ular. Mungkin lepas ni kita semua tak perlukan bantuan tangan manusia untuk mengurut lagi, tp gunakan ular saja. Kenapa guna ular? Pertama, tangan manusia ni dalam masa yg sama boleh meraba² sebahagian tempat tertentu. Keduanya, apa salahnya mencuba sesuatu yg baru?haha..cuba la ye!




Berapa ramai sanggup menggunakan kasut persis kaki manusia ini? Gadis², mahukah kau pakai kasut macam ni semasa dating bersama boyfriend? Ini juga cabaran kepada sesiapa yg mahu nampak cool (selain merokok). Haha..nampak seperti kaki bigfoot bukan?




Oh..ini juga menarik. Apa yg kau nampak? Sila beritahu aku. Tapi, aku tak galakkan gaya tersebut dibuat. Ini bukan cabaran ok :)




Game Over? Adakah perkahwinan akan menamatkan kebebasan kau (terutamanya lelaki) selama²nya? Jangan pakai baju tersebut di depan kekasih ataupun isteri kau. Kalau tak..nahas!

Fobia?

Image
Mari peluk dulu..haha!

Fobia? Ia bukan sejenis penyakit, kalau rasa pun memang tak sakit, dan juga bukan sejenis gangguan mental. Yang pasti, ia adalah perasaan takut akan sesuatu. Takut hantu? Adakah itu juga perasaan fobia?tak tau la..

Ini bukan satu assignment dari pensyarah untuk cari apakah itu fobia. Tapi ini adalah perkongsian tentang ketakutan kita pada apa² saja. Pendek kata, fobia aku dan fobia kau. Mahu berkongsi? Tinggalkan komen kau lepas ni :)



Spesis di atas ni namanya ulat bulu. Paling aku takut untuk melihat bentuk badan dan pergerakannya. Kerana bila melihatnya, badan ku akan geli geleman. Pengalaman dinoda oleh ulat bulu banyak sekali. Paling terakhir, semasa di kampus, spesis tersebut telah berjaya naik ke lutut aku. Dasar ulat bulu gatal!!



Ini pula sejenis reptilia yang memang pemalas. Asal makan je tidur. Memang tak layak untuk jadi pemimpin rumah tangga. Kenapa aku fobia? Spesis tersebut serta ular² yg lain pernah melawat masuk dlm rumah aku iaitu di dalam…

Cerita Panas 18sx!!

Kawan² dan para pembaca sekalian, aku nak umumkan yang blog aku versi wordpress.com tu telah berpindah ke cahayattie.princeq.com . Terima kasih aku ucapkan kat Q kerana sudi offer aku untuk pindah blog di bawah princeq.

Tapi yg blogger ni tetap jalan okeh. Terakhir, aku mau tidur..jam sudah 3.12 pagi waktu Malaysia.
Assalamualaikum..

Star Celeb Your Road to Stardom

Image
Want to be the next star celebrity? Here is your chance to get through the reality show that promises lots of surprises, talent showcase and experiences. The show is hosted by May Wan and Daniel Tan who is talented in the field of modeling and hosting.Register onlinenow (for priority queue) or fill up the form at the audition at the venue mentioned below.Do not forget to bring along your new I/C and one recent colourphoto to the audition.
Contestants’ Eligibility1. Malaysian, single, male or female between the ages 18-302. Must be able to read & converse in English or Mandarin;3. Must be available during the following dates: 14 July 2007– 29 July 2007 and 6 October 2007- 21 November 2007 for the competition;4. Must not have any existing or prospective exclusive modeling or artiste contract5. Must bear own expenses for accommodation and transportation during the competition period.PrizesGrand Prize: Two Winners will each receive RM25, 000 cash prize, One year hosting / modeling cont…

Letak background music ?

Image
Background music ni boleh diletakkan di blog, myspace, friendster dan sebagainya.

1. Letak code kat bawah ni di bahagian HTML/JavaScript di 'page element'.


2. Gantikan "MUSIC URL HERE" dengan URL lagu yang anda suka.


Contohnya, lagu slow..


atau lagu hardcore..


ok, dah siap! Ingat ye, tukar format lagu MP3 anda kepada format WMA dulu ye. Kalau tidak, lagu anda tak keluar.

Rihanna,Avril Lavigne, Maroon 5, Fall Out Boys, Linkin Park

Rihanna - Umbrella




Avril Lavigne - When you're gone




Maroon 5 - Makes Me Wonder




Fall Out Boy - Thanks For The Memories




Linkin Park - What I've Done

Cerita Semalam

Semalam pergi Temerloh, cari barang sikit. Semua perbelanjaan aku kawal, sampai di kedai jam, kawalan aku jadi tak terkawal. Aku beli juga jam tangan G.A Blue. Jam aku sebelum ni berada dalam simpanan si polan. Takpe lah, moga tu jadi kenangan untuk aku ngan dia.

Semalam juga, aku cari bateri untuk digicam aku yang dah berapa bulan tak ku sentuh tu. Bila masukkan bateri, digicam aku tu tak dapat berfungsi. Berkali² aku cuba, gagal juga. Sedih gak, sebab dah rosak :(

Semalam lagi, abang aku balik ke rumah. Hari ini pula beliau kembali semula ke wangsa Melawati. Cet..tak sempat panas bontot duduk dalam rumah ni dah nak balik. Takper²..'huluran' diberikan juga beserta nasihat supaya belajar bersungguh. Dan dipesan lagi supaya keluar mana² nanti mestilah bertemankan abg aku yang sorang lagi tu..( aku dah umur 20, perlu lagi ke diteman abg aku?)

Aku Pelik yg Kau Patut Tau

Rules & Regulations: Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

Terima kasih kat kasyah kerana telah meng 'tag' aku. hari ni aku akan letak la 6 perkara pelik yg ada kat diri aku..tapi pada org lain tak tau la ni pelik ke tak.

1. Aku ketagihan air kopi. dalam sehari aku boleh minum kopi sebanyak 5-6 cawan sehari tanpa mempedulikan air masak yg lain. aku tak tau kesan negatif kalau ketagihan kafein ni. kalau ada yg tau tolong komen kat aku yek :)


2. Aku suka meletup²kan tulang pinggang, tengkuk dan leher aku..ahaha..kau tau kan mcm mana aku buat?ala..yg mcm bunyi tulang rapuh tu..aha. Paling aku suka buat masa dalam dewan peperiksaan. Masa tu keadaan sangat …

Segalanya Sentimental

Hari ini perut aku dikenyangkan dengan lauk daging rebus serta air asam di tempat kenduri sebelah rumah aku. Jam 1:15 baru aku menapak bersama kawan ku Cila untuk makan. Agak lewat juga kerana orang ramai beransur pulang ketika itu.

Acara mencukur jambul bayi juga sudah lama tamat, aku dan Cila seperti biasa sengaja melewatkan kedatangan kami kerana kami berdua agak pemalu jika hadir di tempat keramaian seperti itu. Kelewatan itu juga membuatkan kami dihidangkan dengan pelbagai lauk yang susah kami nak abihkan. Hidangan terakhir yang kami makan adalah sup tulang Lembu...waaahh ini la yang aku nanti²kan.

Sambil makan, sempat juga kami berborak tentang perancangan aku untuk mengkapelkan Michael Cila dengan bakal kura² aku. Malang sungguh cerita yang disampaikan Cila itu, kerana Michael telah menghembuskan nafasnya yang terakhir beberapa minggu dahulu. Wasiat Cila untuk membenarkan aku menjaga Michael juga tidak kesampaian, kerana dia tidak sempat untuk bawa Michael pulang dari Serdang ke …

Jumaat memang tenang

Weeeee..pagi Jumaat yang buat aku rasa tenang. Tidur malam tadi pun rasa nyenyak jer..tak ada gangguan mimpi² yang menghantui aku hari ini.

Bangun pagi pula dikejutkan oleh jiran sendiri..aik?? Ye..betul la tu. Jam 11.30 aku dikejutkan oleh mak cik sebelah rumah. oO..dia jemput pergi kenduri khekah (betul ke ejaan aku ni?) cucu dia esok..

Dengan keadaan yang mamai, aku hampir terlupa setiap perkataan yang di sampaikan. Yang aku ingat, esok kenduri, ajak mak ayah datang, amik daging sekali, serta suami dia kini sakit di hospital.

Dan, dengan keadaan aku yang mamai mak cik tu bertanyakan tentang muka aku. "Awat muka bengkak?sakit ka?"..erk..aku menidakkan perkara itu. Cuma baru bangun tidur je.

Mungkin mak cik tu tak dapat bezakan sembab dan bengkak kan. Tak per la, tak beri kesan pun kat emosi aku..sebab aku nak tenang hari Jumaat ni :)

Minum sambil baca utusan online

Cerita terbaru dalam negara walau aku lewat sehari post entri ni,
"Hidup saya lebih bermakna"- Pak Lah , ramai juga orang gembira mendengar berita dalam negara ini. Yeah, 'first Lady' kedua (chupp..lebih baik dipanggil isteri kedua PM..kan?) bakal di ijabkabulkan dengan Perdana Menteri Pak Lah di Seri Perdana, Putrajaya pada Sabtu ini. Selamat Pengantin Baru ye Perdana Menteri.

Dalam berita gembira tu, jangan lupa pula pada kes berprofil tinggi "Punca ketua pendakwa kes Altantuya ditukar" oleh kerana Timbalan Pendakwa Raya (DPP) Salehuddin Saidin yang mengetuai barisan pendakwaan telah dilihat bermain badminton dengan hakim kes itu, Datuk Mohd. Zaki Md. Yasin.

Ok, hari ni berita hiburan tak ada yang menarik sangat. Berita aku pula, mak aku akhirnya beli juga Instant Ginger Drink with Honey khas untuk aku. Badan aku rasa macam banyak sangat angin hari ni. Ok, sekian...

- KHALIL GIBRAN (1833-1931)

" Selamatkan aku dari dia yang tidak mengatakan kebenaran
kecuali kalau kebenaran itu menyakiti; dan dari orang yang berperilaku baik
tetapi berniat buruk; dan dari dia yang memperoleh nilai dirinya dengan mencela
orang lain."
" Suara kehidupanku memang tak akan mampu menjangkau telinga kehidupanmu; tapi marilah kita cuba saling bicara barangkali kita dapat mengusir kesepian dan tidak merasa jemu. "'' Setitiss airmata menyatukanku dengan mereka yang patah hati; seulas senyum menjadi sebuah tanda kebahagiaanku dalam kewujudan... Aku merasa lebih baik jika aku mati dalam hasrat dan kerinduan... dari aku hidup menjemukan dan putus asa."

Insan ku sayang

Malam ini, aku tinggalkan nota untuk seseorang yang amat menyayangi aku. Tak kira betapa degil, memberontak, dan barannya sikap aku namun dia tetap terima aku dengan seadanya. Mungkin antara yang lain itu aku adalah yang paling berharga, dan antara yang lain itu aku adalah penyeri hidup dia. Aku tau betapa susahnya dia untuk memahami aku, kerana aku bukan seperti insan² yang hadir di dalam hatinya sebelum kemunculan aku.

Aku memang tak dapat menjadi seperti yang dia harapkan, seperti yang dia gambarkan dan seperti yang dia lihat pada orang lain. Aku tak dapat juga memahami apa yang ada dalam hatinya dan apa yang ada dalam fikirannya. Aku tak dapat baca apa yang terselindung di balik air wajahnya, tak dapat faham di sebalik kata²nya yang mahukan yang terbaik untuk aku, tak dapat rasa perasaannya jika aku mengguris hatinya.

Malam ini, aku telah dapat rasa kesedihan hatinya..bagaimana hatinya terguris oleh kerana sikap aku yang cepat memberontak dan pentingkan perasaan sendiri ini. Aku tak…

Tips untuk Penganggur Sebulan

Siapa kata duduk rumah saja x boleh buat duit? Ok, hari ini aku akan cuba kongsi tips untuk dapatkan duit dengan cara yang berkesan tapi lambat la.ehehe. Tapi tips ni hanya untuk orang² yang tak bekerja, asik dok rumah saja, dan ayah dia x bagi dia kerja time cuti sem ni..ahahaa :)

1. Elakkan untuk berinteraksi secara SMS dengan kawan². Ini untuk mengelakkan anda top up credit anda apabila credit habis. Alhamdulillah,hampir sebulan aku tak top up kecuali semalam.

2. Buat satu perjanjian MOU antara mak dan anda melalui kerja² rumah. Apabila anda buat kerja rumah, mak akan bayar upah sket. Contoh, basuh baju mak sebeban, sapu rumah hari², dan apa saja bentuk kerja rumah asalkan ada persetujuan dan persefahaman antara kedua belah pihak.

3. Elakkan untuk bersuka ria, shopping, dan berjalan² di bandar. Ini dapat menyelamatkan setiap sen duit anda daripada keluar untuk berbelanja.

4. Biasakan diri anda untuk memerap jer dalam rumah supaya nafsu untuk anda keluar berjalan² menggunakan duit semak…

Cerita Umi

Semalam, mak aku cerita la pasal tukang masak kedai dia..org Indonesia la. Kami semua panggil dia Umi..aku pun x pasti tu nama dia atau anak² dia panggil dia umi.

Kali pertama aku jumpa Umi masa aku balik cuti aritu. Aku pun x pasti ni tukang masak yg ke berapa. Kalau nak ikut kronologi cerita tukang masak kedai mak aku yg bertukar² tu memang banyak la juga, mana taknya start dari aku tingkatan 4 sampai la aku dah umur 20 ni mak aku dah buka kedai makan.

Back to the story..
Rupa²nya Umi ni dah pergi Haji..Hmm,aku pun ragu² juga masa mak aku cerita pasal dia dah pernah pergi haji. Masa tu macam² juga lah persepsi yg hampir² negetif aku kat umi (astaghfirullah..lain kali dengar bg abih dlu citer baru percieve org). Yela, aku ingat umi nak buat² cerita ke apa, pasal dia pun datang M'sia ni pun nak cari duit. So, xkan lah dia boleh pergi haji..?

Mak aku pun meneruskan cerita..rupa²nya masa zaman umi anak dara dulu dia pernah jadi pembantu rumah untuk orang Arab. Orang Arab tu bawak la umi…

SpongeBob - Sweet Victory

Ni video clip paling aku suka dlm cerita SpongeBob. Nak tengok camne spongebob nyanyi dgn penuh emosi?hahaha..tgk la yek!artis malaysia pun tak sehebat spongebob!ahaha =)

The Times - Nada Melankolik Malaya

Image
1. Nada Melankolik Malaya2. Panik di Kuala Lumpur3. Infra Merah4. Konfrantasi Primadona 19655. Wilayah Strawberi Selamanya6. Telegram Buat Yoko 7. K.A.S.A.N.O.V.A8. Imaginary 9. Lipstik10.Retro Asmara11. PicagariLine up (2006-2007) :- Natazar - Singer/Guitars, Alem - Guitars, Irfan - Drum, Mono - Bass Guitars/keyboard Nazreen - guitars Bila dah dengar semua lagu² ni, kira boleh tahan gak la. Lagu² kat dlm album ni semuanya agak ringan utk di dengar..terutama dengar pd waktu tgh² malam. Patut la ada yg x suka dengar..ehehe..Paling aku suka lagu Telegram Buat Yoko. Single ni memang dah femes dah kuar kat radio. Sebab tu aku tetiba jek minat kat The Times ni. .ehehe. Kalau dulu memang aku x pernah nak minat kat dorang ni..Tapi mungkin doa dorang termakbul kot sbab makin bertambah la peminat aliran music Rock n Roll yg satu nih.'Imaginary' pula satu²nya lagu inggeris dalam album Nada Melankolik Malaya ni. Mungkin nak tunjukkan album kali n…

Lagu Best

Kalau sedang menanti seseorang, cuba lagu ni..
Menanti - Abstrak Hingga ke Bulan
Kalau xnak orang tu kembali, apa kata cuba lagu ni..sedap giler! Fuck it (i Dont want u back) - Eamon
Haa..ni lak untuk orang yg baru putus chenta..teringat² kenangan lama,dengar ni.. Don't Speak - No Doubt
Lagu ni lak bagus jugak..paling best selepas lagu Don't Speak.. Love Fool - The Cardigan
Nak sedihkan lagi hati yg sedih?Dengar la lagu ni lak.. Dear Lie - TLC
Haa..utk ucapkan kata² yg terindah,bagi la lagu ni kat ur lover! Kerna ku Sayang Kamu - Dygta
Huhuuu..lagu ni paling besh! Dah ada awek?bagi lagu ni kat awek lain..haha! Lips of An Angel - Hinder
Hmm..lagu tahun 2007 paling aku suka..Sayang kat Kaer!! Izinkan ku Pergi - Kaer

Kawan

"pakcik" Friends that watch your back Friends that play with your heart All act the same from the start Before you know it some disappear Others stay beside you for life Those are the friends The best friends by Gary R. Hess

Pakcik ku Giler Brand..

Image
'pakcik', siang tadi aku cakap nak letak ko punya favourite brand kan. Malam ni aku dah taruk dah..ko tengok la betul ke x aku buat tu. Kalau x sama ngan apa yang ko suka tu sorry la yek. Ko tau x 'pakcik', aku xpernah lupa ngan apa yg aku cakap kan. haha..best x aku panggil ko 'pakcik', biar la misteri sket yek..ahahaaa!

hohoo..itu je la yg aku jumpa..semua tu aku blanje ko yek 'pakcik'.. ahahaaha;p

Colabr8 -Gangstarz TV3

Aku bukan ikut sangat program gangstarz ni kat tv3,cuma ikut mood juga la nak tengok pun. Tiba malam tadi lak rasa macam mood baik punya nak tengok program tu. Yela, makin sikit tinggal peserta makin sedap la nak tengok persaingan diorang.

Yang tinggal sekarang kumpulan dari M'sia dan Indon jer.Apa aku tengok kumpulan Indon ni memang kreatif giler ar..bukannya aku taknak puji negara sendiri walau dlm masa yang sama aku harap sangat kumpulan dari Malaysia perform sesuatu yang paling kreatif dan best la.Tapi grup indon mmg ada pesona dan byk aura..ehe.

Malam tadi baru aku nampak perubahan ketara pada kumpulan Malaysia. Mungkin dah tinggal sikit, jadi diorang pun makin lebih berusaha la nak buat yg terbaik.

Paling aku puji malam tadi ialah kumpulan Colabr8. Diorang ni satu2nya hip hop group yg berjaya masuk sampai takat malam tadi. Kira bertuah la tu. Apa yg best persembahan Colabr8 mlm tadi,dorg dah ubah lagu M. Nasir 'Tanya Sama Hud-hud' menjadi genre hip hop. Aku memang salu…

Nikon D40 SLR Camera

Image
Seperti yang diharapkan, aku nak beli Nikon D40 SLR Camera ni untuk semester 3 nanti. Aku tak boleh beli sekarang sebab duit belum masuk. Duit gaji ke?ehee..kerja pun tak, nak tunggu gaji lak..aku tunggu duit pinjaman la..eheh..tu je la sumber kewangan aku untuk camera ni..tapi bertujuan untuk subjek Photo Comm aku gak la nanti.

Aku tak reti nak review sangat pasal camera nih. Sebab semua tu boleh didapati secara details http://www.dpreview.com/news/0611/06111603nikond40handsonpreview.asp . Atau dengan kata lain, aku tak reti sangat nak ulas² tentang kehebatan camera ni. Kalau diizinkan Tuhan, aku beli la camera nih. Kalau tak, terpaksa la beli yang murah², tapi kalau ada yg baik hati dan murah hati tu, hadiahkan lah untuk birthday aku yg ke-20 masa January,12 aritu..ahahaha!

Ni kesimpulan yg boleh dibuat pada Nikon D40. Check it Out..

Key features
6 megapixel DX format CCD (1.5x FOV crop, as D50)Nikon Image processing engine (as D80 / D200) 3D Color Matrix Metering II, 420 pixel sensor (…

Don't Speak - No doubt

You and me
We used to be together
Every day together always
I really feel
That I'm losing my best friend
I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real,
Well I don't want to know
Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me 'cause it hurts
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me 'cause it hurts
Our memories
They can be inviting
But some are altogether
Mighty frightening
As we die, both you and I
With my head in my hands
I sit and cry
Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me 'cause it hurts no no no
Don't speak
I know what you're thinking
And I don't need your reasons
Don't tell me 'cause it hurts
It's all ending,
I gotta stop pretending who we are...
You and me
I can see us dying... are we?
Don't speak
I know just what you're saying
So pl…

Semester 2

Aku saja nak recall balik apa yg aku belajar masa part 2 sebelum ni. Walaupun tak banyak yang aku ingat, tapi still ada sesuatu yang aku rasa best masa belajar part 2. Berbanding dengan part 1, memang aku agak blur sikit la masa tengah belajar. Result pun cukup² makan jer masa pt 1.

Ok, aku belajar dalam bidang Communication & Media Studies atau singkatnya MassComm, atau nak lagi singkat MC110.. Tu lah code course aku. Aku belajar kat UiTM Lendu,kat Melaka.
Memang best kat situ.

Ok lagi,belajar MassComm ni memang tersangat lah best. Tu pun kalau berminat lah. Aku memang minat atau dengan kata lain, result SPM aku ngam² choi je bak kata pingu*kawan aku*.

Apa yang best?Paling best ni la dapat rasa masa part 2. Pasal masa tu aku dah belajar basic (Journalism,PR,Advertisment,Broadcast News,Print News),Human Communication,Media Writing in a changing World *opss...tajuk buku*..ehe. Bila dah belajar semua tu kan,baru aku nampak dunia ni luas. Baru aku nampak yang aku kena lebih banyak belaja…

Adverlets.com Putting the 'bling' in blogging!!

Image
First of all, I would like to thank to Advertlets.com because give me a very big chance to earn money with only blogging! I am very pleasure after signed up the Advertlets.com because I can see many opportunities to get money with just putting the ads code into my blog. It is very simple steps just like A-B-C when I first registered on Advertlets.com because there are easy instructions to follow by and also got a FAQ section for me to refer to. As the Advertlets.com is my first sponsored program to join, I believe the medium of advertisement is more targeted to Malaysian because they have local products, services and events to review easily by quality visitors.



Why I like Advertlets?

It is very simple question to answer, but for me it will give a lot of benefits when I join Advertlets.com as many bloggers did it before. I believe that I have to put a lot of effort to let visitors come back to my blog and simply click the advertisement that Advertlets give to me. I know it is not easy to…

Minta tolong..

Malam ni saya dah tgk banyak blog org lain. Rasa 'jeles' pun ada pasal dorg punya blog tu mcm² dah ada. Saya ni lak baru terkial² nak buat blog. Hmm..banyak gak saya nak belajar..
Kalau boleh saya nak tau macam mana nak letak iklan kat blog saya ni. Pastu saya nak tau macam mana nak letak 'search engine', pastu saya nak tau apa tu 'feed'..byk gak la term yg saya baru kenal kt blog ni. Adeh..pale dah pening..dah 3 pagi pun.blog punya pasal, tidur lewat pun saya xkisah.gudnite untuk semua orang :)