Posts

Showing posts from May, 2007

Kawan

"pakcik" Friends that watch your back Friends that play with your heart All act the same from the start Before you know it some disappear Others stay beside you for life Those are the friends The best friends by Gary R. Hess

Pakcik ku Giler Brand..

Image
'pakcik', siang tadi aku cakap nak letak ko punya favourite brand kan. Malam ni aku dah taruk dah..ko tengok la betul ke x aku buat tu. Kalau x sama ngan apa yang ko suka tu sorry la yek. Ko tau x 'pakcik', aku xpernah lupa ngan apa yg aku cakap kan. haha..best x aku panggil ko 'pakcik', biar la misteri sket yek..ahahaaa!

hohoo..itu je la yg aku jumpa..semua tu aku blanje ko yek 'pakcik'.. ahahaaha;p

Colabr8 -Gangstarz TV3

Aku bukan ikut sangat program gangstarz ni kat tv3,cuma ikut mood juga la nak tengok pun. Tiba malam tadi lak rasa macam mood baik punya nak tengok program tu. Yela, makin sikit tinggal peserta makin sedap la nak tengok persaingan diorang.

Yang tinggal sekarang kumpulan dari M'sia dan Indon jer.Apa aku tengok kumpulan Indon ni memang kreatif giler ar..bukannya aku taknak puji negara sendiri walau dlm masa yang sama aku harap sangat kumpulan dari Malaysia perform sesuatu yang paling kreatif dan best la.Tapi grup indon mmg ada pesona dan byk aura..ehe.

Malam tadi baru aku nampak perubahan ketara pada kumpulan Malaysia. Mungkin dah tinggal sikit, jadi diorang pun makin lebih berusaha la nak buat yg terbaik.

Paling aku puji malam tadi ialah kumpulan Colabr8. Diorang ni satu2nya hip hop group yg berjaya masuk sampai takat malam tadi. Kira bertuah la tu. Apa yg best persembahan Colabr8 mlm tadi,dorg dah ubah lagu M. Nasir 'Tanya Sama Hud-hud' menjadi genre hip hop. Aku memang salu…

Nikon D40 SLR Camera

Image
Seperti yang diharapkan, aku nak beli Nikon D40 SLR Camera ni untuk semester 3 nanti. Aku tak boleh beli sekarang sebab duit belum masuk. Duit gaji ke?ehee..kerja pun tak, nak tunggu gaji lak..aku tunggu duit pinjaman la..eheh..tu je la sumber kewangan aku untuk camera ni..tapi bertujuan untuk subjek Photo Comm aku gak la nanti.

Aku tak reti nak review sangat pasal camera nih. Sebab semua tu boleh didapati secara details http://www.dpreview.com/news/0611/06111603nikond40handsonpreview.asp . Atau dengan kata lain, aku tak reti sangat nak ulas² tentang kehebatan camera ni. Kalau diizinkan Tuhan, aku beli la camera nih. Kalau tak, terpaksa la beli yang murah², tapi kalau ada yg baik hati dan murah hati tu, hadiahkan lah untuk birthday aku yg ke-20 masa January,12 aritu..ahahaha!

Ni kesimpulan yg boleh dibuat pada Nikon D40. Check it Out..

Key features
6 megapixel DX format CCD (1.5x FOV crop, as D50)Nikon Image processing engine (as D80 / D200) 3D Color Matrix Metering II, 420 pixel sensor (…

Don't Speak - No doubt

You and me
We used to be together
Every day together always
I really feel
That I'm losing my best friend
I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real,
Well I don't want to know
Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me 'cause it hurts
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me 'cause it hurts
Our memories
They can be inviting
But some are altogether
Mighty frightening
As we die, both you and I
With my head in my hands
I sit and cry
Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me 'cause it hurts no no no
Don't speak
I know what you're thinking
And I don't need your reasons
Don't tell me 'cause it hurts
It's all ending,
I gotta stop pretending who we are...
You and me
I can see us dying... are we?
Don't speak
I know just what you're saying
So pl…

Semester 2

Aku saja nak recall balik apa yg aku belajar masa part 2 sebelum ni. Walaupun tak banyak yang aku ingat, tapi still ada sesuatu yang aku rasa best masa belajar part 2. Berbanding dengan part 1, memang aku agak blur sikit la masa tengah belajar. Result pun cukup² makan jer masa pt 1.

Ok, aku belajar dalam bidang Communication & Media Studies atau singkatnya MassComm, atau nak lagi singkat MC110.. Tu lah code course aku. Aku belajar kat UiTM Lendu,kat Melaka.
Memang best kat situ.

Ok lagi,belajar MassComm ni memang tersangat lah best. Tu pun kalau berminat lah. Aku memang minat atau dengan kata lain, result SPM aku ngam² choi je bak kata pingu*kawan aku*.

Apa yang best?Paling best ni la dapat rasa masa part 2. Pasal masa tu aku dah belajar basic (Journalism,PR,Advertisment,Broadcast News,Print News),Human Communication,Media Writing in a changing World *opss...tajuk buku*..ehe. Bila dah belajar semua tu kan,baru aku nampak dunia ni luas. Baru aku nampak yang aku kena lebih banyak belaja…

Adverlets.com Putting the 'bling' in blogging!!

Image
First of all, I would like to thank to Advertlets.com because give me a very big chance to earn money with only blogging! I am very pleasure after signed up the Advertlets.com because I can see many opportunities to get money with just putting the ads code into my blog. It is very simple steps just like A-B-C when I first registered on Advertlets.com because there are easy instructions to follow by and also got a FAQ section for me to refer to. As the Advertlets.com is my first sponsored program to join, I believe the medium of advertisement is more targeted to Malaysian because they have local products, services and events to review easily by quality visitors.



Why I like Advertlets?

It is very simple question to answer, but for me it will give a lot of benefits when I join Advertlets.com as many bloggers did it before. I believe that I have to put a lot of effort to let visitors come back to my blog and simply click the advertisement that Advertlets give to me. I know it is not easy to…

Minta tolong..

Malam ni saya dah tgk banyak blog org lain. Rasa 'jeles' pun ada pasal dorg punya blog tu mcm² dah ada. Saya ni lak baru terkial² nak buat blog. Hmm..banyak gak saya nak belajar..
Kalau boleh saya nak tau macam mana nak letak iklan kat blog saya ni. Pastu saya nak tau macam mana nak letak 'search engine', pastu saya nak tau apa tu 'feed'..byk gak la term yg saya baru kenal kt blog ni. Adeh..pale dah pening..dah 3 pagi pun.blog punya pasal, tidur lewat pun saya xkisah.gudnite untuk semua orang :)