Posts

Showing posts from June, 2007

Star Celeb Your Road to Stardom

Image
Want to be the next star celebrity? Here is your chance to get through the reality show that promises lots of surprises, talent showcase and experiences. The show is hosted by May Wan and Daniel Tan who is talented in the field of modeling and hosting.Register onlinenow (for priority queue) or fill up the form at the audition at the venue mentioned below.Do not forget to bring along your new I/C and one recent colourphoto to the audition.
Contestants’ Eligibility1. Malaysian, single, male or female between the ages 18-302. Must be able to read & converse in English or Mandarin;3. Must be available during the following dates: 14 July 2007– 29 July 2007 and 6 October 2007- 21 November 2007 for the competition;4. Must not have any existing or prospective exclusive modeling or artiste contract5. Must bear own expenses for accommodation and transportation during the competition period.PrizesGrand Prize: Two Winners will each receive RM25, 000 cash prize, One year hosting / modeling cont…

Letak background music ?

Image
Background music ni boleh diletakkan di blog, myspace, friendster dan sebagainya.

1. Letak code kat bawah ni di bahagian HTML/JavaScript di 'page element'.


2. Gantikan "MUSIC URL HERE" dengan URL lagu yang anda suka.


Contohnya, lagu slow..


atau lagu hardcore..


ok, dah siap! Ingat ye, tukar format lagu MP3 anda kepada format WMA dulu ye. Kalau tidak, lagu anda tak keluar.

Rihanna,Avril Lavigne, Maroon 5, Fall Out Boys, Linkin Park

Rihanna - Umbrella




Avril Lavigne - When you're gone




Maroon 5 - Makes Me Wonder




Fall Out Boy - Thanks For The Memories




Linkin Park - What I've Done

Cerita Semalam

Semalam pergi Temerloh, cari barang sikit. Semua perbelanjaan aku kawal, sampai di kedai jam, kawalan aku jadi tak terkawal. Aku beli juga jam tangan G.A Blue. Jam aku sebelum ni berada dalam simpanan si polan. Takpe lah, moga tu jadi kenangan untuk aku ngan dia.

Semalam juga, aku cari bateri untuk digicam aku yang dah berapa bulan tak ku sentuh tu. Bila masukkan bateri, digicam aku tu tak dapat berfungsi. Berkali² aku cuba, gagal juga. Sedih gak, sebab dah rosak :(

Semalam lagi, abang aku balik ke rumah. Hari ini pula beliau kembali semula ke wangsa Melawati. Cet..tak sempat panas bontot duduk dalam rumah ni dah nak balik. Takper²..'huluran' diberikan juga beserta nasihat supaya belajar bersungguh. Dan dipesan lagi supaya keluar mana² nanti mestilah bertemankan abg aku yang sorang lagi tu..( aku dah umur 20, perlu lagi ke diteman abg aku?)

Aku Pelik yg Kau Patut Tau

Rules & Regulations: Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

Terima kasih kat kasyah kerana telah meng 'tag' aku. hari ni aku akan letak la 6 perkara pelik yg ada kat diri aku..tapi pada org lain tak tau la ni pelik ke tak.

1. Aku ketagihan air kopi. dalam sehari aku boleh minum kopi sebanyak 5-6 cawan sehari tanpa mempedulikan air masak yg lain. aku tak tau kesan negatif kalau ketagihan kafein ni. kalau ada yg tau tolong komen kat aku yek :)


2. Aku suka meletup²kan tulang pinggang, tengkuk dan leher aku..ahaha..kau tau kan mcm mana aku buat?ala..yg mcm bunyi tulang rapuh tu..aha. Paling aku suka buat masa dalam dewan peperiksaan. Masa tu keadaan sangat …

Segalanya Sentimental

Hari ini perut aku dikenyangkan dengan lauk daging rebus serta air asam di tempat kenduri sebelah rumah aku. Jam 1:15 baru aku menapak bersama kawan ku Cila untuk makan. Agak lewat juga kerana orang ramai beransur pulang ketika itu.

Acara mencukur jambul bayi juga sudah lama tamat, aku dan Cila seperti biasa sengaja melewatkan kedatangan kami kerana kami berdua agak pemalu jika hadir di tempat keramaian seperti itu. Kelewatan itu juga membuatkan kami dihidangkan dengan pelbagai lauk yang susah kami nak abihkan. Hidangan terakhir yang kami makan adalah sup tulang Lembu...waaahh ini la yang aku nanti²kan.

Sambil makan, sempat juga kami berborak tentang perancangan aku untuk mengkapelkan Michael Cila dengan bakal kura² aku. Malang sungguh cerita yang disampaikan Cila itu, kerana Michael telah menghembuskan nafasnya yang terakhir beberapa minggu dahulu. Wasiat Cila untuk membenarkan aku menjaga Michael juga tidak kesampaian, kerana dia tidak sempat untuk bawa Michael pulang dari Serdang ke …

Jumaat memang tenang

Weeeee..pagi Jumaat yang buat aku rasa tenang. Tidur malam tadi pun rasa nyenyak jer..tak ada gangguan mimpi² yang menghantui aku hari ini.

Bangun pagi pula dikejutkan oleh jiran sendiri..aik?? Ye..betul la tu. Jam 11.30 aku dikejutkan oleh mak cik sebelah rumah. oO..dia jemput pergi kenduri khekah (betul ke ejaan aku ni?) cucu dia esok..

Dengan keadaan yang mamai, aku hampir terlupa setiap perkataan yang di sampaikan. Yang aku ingat, esok kenduri, ajak mak ayah datang, amik daging sekali, serta suami dia kini sakit di hospital.

Dan, dengan keadaan aku yang mamai mak cik tu bertanyakan tentang muka aku. "Awat muka bengkak?sakit ka?"..erk..aku menidakkan perkara itu. Cuma baru bangun tidur je.

Mungkin mak cik tu tak dapat bezakan sembab dan bengkak kan. Tak per la, tak beri kesan pun kat emosi aku..sebab aku nak tenang hari Jumaat ni :)

Minum sambil baca utusan online

Cerita terbaru dalam negara walau aku lewat sehari post entri ni,
"Hidup saya lebih bermakna"- Pak Lah , ramai juga orang gembira mendengar berita dalam negara ini. Yeah, 'first Lady' kedua (chupp..lebih baik dipanggil isteri kedua PM..kan?) bakal di ijabkabulkan dengan Perdana Menteri Pak Lah di Seri Perdana, Putrajaya pada Sabtu ini. Selamat Pengantin Baru ye Perdana Menteri.

Dalam berita gembira tu, jangan lupa pula pada kes berprofil tinggi "Punca ketua pendakwa kes Altantuya ditukar" oleh kerana Timbalan Pendakwa Raya (DPP) Salehuddin Saidin yang mengetuai barisan pendakwaan telah dilihat bermain badminton dengan hakim kes itu, Datuk Mohd. Zaki Md. Yasin.

Ok, hari ni berita hiburan tak ada yang menarik sangat. Berita aku pula, mak aku akhirnya beli juga Instant Ginger Drink with Honey khas untuk aku. Badan aku rasa macam banyak sangat angin hari ni. Ok, sekian...

- KHALIL GIBRAN (1833-1931)

" Selamatkan aku dari dia yang tidak mengatakan kebenaran
kecuali kalau kebenaran itu menyakiti; dan dari orang yang berperilaku baik
tetapi berniat buruk; dan dari dia yang memperoleh nilai dirinya dengan mencela
orang lain."
" Suara kehidupanku memang tak akan mampu menjangkau telinga kehidupanmu; tapi marilah kita cuba saling bicara barangkali kita dapat mengusir kesepian dan tidak merasa jemu. "'' Setitiss airmata menyatukanku dengan mereka yang patah hati; seulas senyum menjadi sebuah tanda kebahagiaanku dalam kewujudan... Aku merasa lebih baik jika aku mati dalam hasrat dan kerinduan... dari aku hidup menjemukan dan putus asa."

Insan ku sayang

Malam ini, aku tinggalkan nota untuk seseorang yang amat menyayangi aku. Tak kira betapa degil, memberontak, dan barannya sikap aku namun dia tetap terima aku dengan seadanya. Mungkin antara yang lain itu aku adalah yang paling berharga, dan antara yang lain itu aku adalah penyeri hidup dia. Aku tau betapa susahnya dia untuk memahami aku, kerana aku bukan seperti insan² yang hadir di dalam hatinya sebelum kemunculan aku.

Aku memang tak dapat menjadi seperti yang dia harapkan, seperti yang dia gambarkan dan seperti yang dia lihat pada orang lain. Aku tak dapat juga memahami apa yang ada dalam hatinya dan apa yang ada dalam fikirannya. Aku tak dapat baca apa yang terselindung di balik air wajahnya, tak dapat faham di sebalik kata²nya yang mahukan yang terbaik untuk aku, tak dapat rasa perasaannya jika aku mengguris hatinya.

Malam ini, aku telah dapat rasa kesedihan hatinya..bagaimana hatinya terguris oleh kerana sikap aku yang cepat memberontak dan pentingkan perasaan sendiri ini. Aku tak…

Tips untuk Penganggur Sebulan

Siapa kata duduk rumah saja x boleh buat duit? Ok, hari ini aku akan cuba kongsi tips untuk dapatkan duit dengan cara yang berkesan tapi lambat la.ehehe. Tapi tips ni hanya untuk orang² yang tak bekerja, asik dok rumah saja, dan ayah dia x bagi dia kerja time cuti sem ni..ahahaa :)

1. Elakkan untuk berinteraksi secara SMS dengan kawan². Ini untuk mengelakkan anda top up credit anda apabila credit habis. Alhamdulillah,hampir sebulan aku tak top up kecuali semalam.

2. Buat satu perjanjian MOU antara mak dan anda melalui kerja² rumah. Apabila anda buat kerja rumah, mak akan bayar upah sket. Contoh, basuh baju mak sebeban, sapu rumah hari², dan apa saja bentuk kerja rumah asalkan ada persetujuan dan persefahaman antara kedua belah pihak.

3. Elakkan untuk bersuka ria, shopping, dan berjalan² di bandar. Ini dapat menyelamatkan setiap sen duit anda daripada keluar untuk berbelanja.

4. Biasakan diri anda untuk memerap jer dalam rumah supaya nafsu untuk anda keluar berjalan² menggunakan duit semak…

Cerita Umi

Semalam, mak aku cerita la pasal tukang masak kedai dia..org Indonesia la. Kami semua panggil dia Umi..aku pun x pasti tu nama dia atau anak² dia panggil dia umi.

Kali pertama aku jumpa Umi masa aku balik cuti aritu. Aku pun x pasti ni tukang masak yg ke berapa. Kalau nak ikut kronologi cerita tukang masak kedai mak aku yg bertukar² tu memang banyak la juga, mana taknya start dari aku tingkatan 4 sampai la aku dah umur 20 ni mak aku dah buka kedai makan.

Back to the story..
Rupa²nya Umi ni dah pergi Haji..Hmm,aku pun ragu² juga masa mak aku cerita pasal dia dah pernah pergi haji. Masa tu macam² juga lah persepsi yg hampir² negetif aku kat umi (astaghfirullah..lain kali dengar bg abih dlu citer baru percieve org). Yela, aku ingat umi nak buat² cerita ke apa, pasal dia pun datang M'sia ni pun nak cari duit. So, xkan lah dia boleh pergi haji..?

Mak aku pun meneruskan cerita..rupa²nya masa zaman umi anak dara dulu dia pernah jadi pembantu rumah untuk orang Arab. Orang Arab tu bawak la umi…

SpongeBob - Sweet Victory

Ni video clip paling aku suka dlm cerita SpongeBob. Nak tengok camne spongebob nyanyi dgn penuh emosi?hahaha..tgk la yek!artis malaysia pun tak sehebat spongebob!ahaha =)

The Times - Nada Melankolik Malaya

Image
1. Nada Melankolik Malaya2. Panik di Kuala Lumpur3. Infra Merah4. Konfrantasi Primadona 19655. Wilayah Strawberi Selamanya6. Telegram Buat Yoko 7. K.A.S.A.N.O.V.A8. Imaginary 9. Lipstik10.Retro Asmara11. PicagariLine up (2006-2007) :- Natazar - Singer/Guitars, Alem - Guitars, Irfan - Drum, Mono - Bass Guitars/keyboard Nazreen - guitars Bila dah dengar semua lagu² ni, kira boleh tahan gak la. Lagu² kat dlm album ni semuanya agak ringan utk di dengar..terutama dengar pd waktu tgh² malam. Patut la ada yg x suka dengar..ehehe..Paling aku suka lagu Telegram Buat Yoko. Single ni memang dah femes dah kuar kat radio. Sebab tu aku tetiba jek minat kat The Times ni. .ehehe. Kalau dulu memang aku x pernah nak minat kat dorang ni..Tapi mungkin doa dorang termakbul kot sbab makin bertambah la peminat aliran music Rock n Roll yg satu nih.'Imaginary' pula satu²nya lagu inggeris dalam album Nada Melankolik Malaya ni. Mungkin nak tunjukkan album kali n…

Lagu Best

Kalau sedang menanti seseorang, cuba lagu ni..
Menanti - Abstrak Hingga ke Bulan
Kalau xnak orang tu kembali, apa kata cuba lagu ni..sedap giler! Fuck it (i Dont want u back) - Eamon
Haa..ni lak untuk orang yg baru putus chenta..teringat² kenangan lama,dengar ni.. Don't Speak - No Doubt
Lagu ni lak bagus jugak..paling best selepas lagu Don't Speak.. Love Fool - The Cardigan
Nak sedihkan lagi hati yg sedih?Dengar la lagu ni lak.. Dear Lie - TLC
Haa..utk ucapkan kata² yg terindah,bagi la lagu ni kat ur lover! Kerna ku Sayang Kamu - Dygta
Huhuuu..lagu ni paling besh! Dah ada awek?bagi lagu ni kat awek lain..haha! Lips of An Angel - Hinder
Hmm..lagu tahun 2007 paling aku suka..Sayang kat Kaer!! Izinkan ku Pergi - Kaer