Posts

Showing posts from January, 2012

Adil :)

Teringat kata-kata dari seorang sahabat perempuan baru-baru ni. Dia ni student, tapi status dah kahwin. Cuma nasib dia terpaksa berjauhan dengan suaminya. Suaminya pun juga student. Diorang dapat jumpa pun sekali sekala jer.
Dia cakap, semester lepas dia jarang dapat contact dgn suami dia, sebab suami dia ni student army. kadang2 kena masuk hutan la, pastu susah nak keluar kalau dah duduk dalam kem. so dia sedih sgt2 la bila time stress belajar, dia tak dapat nak luahkan kat suami dia tu. selalu je dia menangis.
pastu semester ni, suami dia dpt buat praktikal area sini. so weekend salu la dapat jumpa..salu tgk dia menari2 bahagia bila lepas jumpa suami dia tu..hehe..tp dia cakap, semester ni mungkin Tuhan nak tunjuk Maha Adil-nya Dia.. Tuhan bg kasih sayang dari suami kat dia.. tapi, study dia agak merudum sikit katanya walaupun dah struggle habis-habisan...kalau semester lepas, study dia ok walaupun takde la struggle sgt tapi dia kurang dari segi kasih sayang dari suami dia...
tu satu …

hai 25!

Hari ni genaplah aku menjangkau umur 25 tahun. ok, rasa sgt tua dan mcam tak sesuai lak dgn karekter aku ni..nak kena berfikiran mcm org tua gak ke?haha...takkan la pulak..
Okey, takde celebration pun. cuma tadi goreng popia otak2 tepat jam 12 am..tak sengaja pun pasal tadi tertidur pastu terjaga pastu lapar pastu terus goreng popia tu...pastu makan sambil tgk hindustan...
Hari ni...siang tadi, bos dah tukar position aku. tapi lupa nk tanya gaji tak tukar gak ke?kui3.... tapi ok la, lepas ni jaga advertising & media je la..dah takyah pikir marketing. kalau tak memang pening pale...
Tahun ni rasa mcm takde hadiah jer...huhu...tahun lepas ada la gak hadiah dari ayahanda tercinta...biarlah rahsia...dah makin tua ni makin tak fikir sgt nak keluar celebrate ke nak itu ke nak ini ke...kubur dah panggil mari, rumah dah kata pergi....beringat2 je la kan :)
Takde pe dah nak cerita....takde apa yg menarik nak di kongsi. cuma nak kongsikan cuaca malam ni...mcm nak hujan jer...
Esok, taktau nak cal…

Edisi Perlis: Mak Nak Balik Kampung

"Mak, orang nak kawen...tolong cari calon! gahahaha! ok bye!"
tu pesanan yang aku kirimkan kat mak malam tadi. tapi pesanan dalam HATI je lah!
Yang sebenarnya, "Mak tolong kirim salam kat orang2 kampung n nak kirim baju selai dua...lalalala! tapi kalau nak beli baju tu kena tambah 1 size lagi..size M".
Dulu2 boleh la pakai S...sekarang tidak lagi. aku pun taktau nape..nape ye? ^.~
**********************************************************************************
Daaaaaaaaaannnnnnnn.. senarai jadual untuk tahun 2012 ni...banyak juga perutusan2 raja sehari dari kawan2! aaaaa...kena wajib balik la tuh..of coz kena wajib balik! kalau tak kena hentak nanti dgn diorang. haha! Paling best kisah percintaan mariam dengan tunangnya tu..wuwuwuwu...siapa sangka kan?dah jodoh diorang...seronok dgr...dan betapa tabahnya mariam itu..sebenarnya berbalik pada si lelaki tu jugak la..mungkin dia terlalu sayangkan mariam, dan dia buat keputusan yang betul utk menyunting mariam jadi isteri …