Posts

Showing posts from 2011

aku yang tak sabar menanti detik itu :)

masa: 5.27pm hari : Khamis lokasi: opis ku tarikh: 8 December motif menulis: nak countdown pukul 6.30 pm. sebab: nak balik rumah la..sejam lagi ni..adoihhhh...

Rindukan tulisan di sini

Di sebabkan asyik melayan Facebook, sampai terlupa pasal blog aku ni. Tak ada masa tu memang betul sebab nak menulis panjang2 ni kena ada masa yang lapang supaya idea tu datang menjengah tanpa perasaan tertekan. Ye, sekarang ni agak (banyak) tertekan. Dengan kerja, dengan kerja, dan dengan kerja.

Untuk pengetahuan / peringatan kembali (ceh, macam ada lak orang yg membaca ;p), aku ni weekend pun kena kerja. Cuti lak sehari je iaitu hari Isnin. Memang macam takde kena mengena dengan hal aku yang takde masa nak berblogging lak kan? Eh salah tu..memang ada kena mengena pun. Lepas kerja (selalu lepas maghrib aku akan balik rumah). Paling busuk pun dalam pukul 8 malam aku dah ada kat rumah. Bila dah balik rumah, aku dah tak ada keupayaan utk berfikir untuk menulis di blog. Lagi satu punca besarnya yang buat aku dah lama tak luangkan masa di blog adalah sebab aku dah takde netbook (kes kecurian masa raya puasa hari tu).

Jadi, bila dah takde netbook, dengan automatiknya aku pun takde mood un…

Salam Ramadhan

selamat menyambut bulan Ramadhan.
tak leh nak masuk lama2 kat blog ni..boleh jadi sedih...huhuhu ok bye

Assalamu'alaikum :)

this article has been removed by myself due to certain sensitivity issue..kweng4 ;p

Melayu kaya dengan peribahasanya

Sebelum melelapkan mata menuju lena,
sebelum merehatkan minda dan tenaga,
sebelum mengimbas kembali detik-detik hari ini,
ada perkara yg bermain-main di fikiran utk dikatakan...

Pertama,
owwwhhh...mcm ni rupanya orang bekerja kan..
penat sgt2...
tapi kan, nape penat ni tak mcm penat masa keje cashier dulu ek..
dulu lagi teruk...keje 12 jam tgh2 mlm baru balik...
tapi tak sepenat ni...
nape ek....kerja wat masa ni tak berat sgt...
dok depan pc and call client ngn media owner yg lain je...
tapi bila balik rumah penat sgt2...
adakah aku tak gembira dgn pekerjaan mcm ni?
walhal ini praktikal semata-mata...

kadang2 terfikir gak...
betul ke ni jalan yg aku nak amik nanti?
atau ni permulaan jalan, jadinya aku masih kekok n tak dapat nak adapt lagi...
aku tak tau...
tapi hati kecilku...mcm tak dapat nak terima kerja mcm ni suatu hari nanti,
aku penat sgt...
bab penat ni bukan bersangkut paut dgn aku yg terlalu manjakan diri sgt..
ni berkaitan dgn jiwa aku...
cari kerja yg berkaitan dgn jiwa atau kerja saja mana2 y…