cerita pasal steven dan steven

ni kisah benar yg aku baru dgr tadi kat radio. ada la sorang mamat ni nama dia steven, dia ni terpilih utk segmen flirt ape tah kat fly fm tu. dj radio tu tanya la steven ni, dia nak call sape utk ajak date? steven ckp la yg dia ada minat sorang minah ni..nama dia aku lupa la coz xdpt tangkap dia sbut pe. tp dia xpnah jumpa minah tu coz dia cuma kenal kat dalam chat space je. online chating la ni...dj tu terkejut la pasal steven ni tak kenal minah tu,mana tau minah tu tipu dia ke or apa2 ke..yela kan..kenal scara online ni kadang bukan leh caye sgt kan..keberangkalian nak kena tipu tu mmg byk la..

tapi, si steven ni yakin yg minah tu tak tipu..ada la dia cakap dia da tgk gmbar perempuan tu...kira dia dapat nilai la kot minah tu betul ke tak..
dipendekkan cerita, dj radio tu call la minah tu......

memang ada orang yg jawab call tu...tp bukan suara minah tu tapi suara lelaki..
dj tu tanya la ada tak orang yg nama si polan tu kan...
kendian si lelaki tu ckp la, takder...
tp dia tau n kenal sape pmpuan tu..ehe....
dj tu tanya nama laki tu ape, jawapan dia....steven! yep, nama laki tu pun steven..
steven tu cakap la yg si minah perempuan tu sbnarnya karekter yg dia cipta sdiri utk suka2 je..
tup2...terlekat la plak ngan steven yg chat ngan dia tu...tak sangka lak sebulan gak la dorg chat..

rupa²nya slama ni steven ni terangau kat perempuan yg dicipta hanya utk seronok² oleh steven yg sorang lagi tu..
tp yg cool nye la kan, steven yg kena tipu tu langsung tak marah tau...dia cuma tergelak je.
bukan dia sorg je gelak...aku rasa suma yg dgr citer dia tu tergelak habis la...

sebenarnya, terang2 lagi moral dia kat sini kalau nak berkenalan dlm internet ni.
bagi aku sendiri la, memang aku takkan dan taknak dah kenal orang kat dlm mana2 chat room ni..kalau setakat nak kawan scara online boleh la..tp kalau nak tukar no fon ke, ajak keluar ke, memang aku tak nak..lagipun dulu masa muda2 remaja dulu pun aku dah penah buat..siap dapat bf lagi tu..tu pun bf paling lama penah aku couple lepas jmpa face 2 face..

tp lepas tu aku dah taknak buat cmtu lagi. walaupun kenal scara online ni lebih cepat dan mudah, tp bagi aku biar la lambat dan susah untuk cari orang yg sesuai utk di ajak g dating..
biarla nampak kolot atau ortodok pun..tp tu la hakikatnya bagi diri aku secara peribadi.
melalui cerita steven tu, 1 kesimpulan yg cukup mudah la nak di buat...jgn mudah tergoda dan terpedaya la dgn org yg baru kenal dlm alam maya ni...

tp kalau dah berjuta2 kali gak tak dapat teman dalam dunia realiti ni, baru la guna alternatif lain mcm internet ni...kalau tak dapat2 gak teman kat dunia realiti n dunia maya ni, gi je la mandi bunga..ehehe..sekian terima kasih!

Comments

Emphbone said…
haha..
kalau dah mandi bunga tak dapat juga macammana?

Popular posts from this blog

Senarai Barang Keperluan Ibu & Bayi di Hospital

10 Idea Praktikal Bisnes Surirumah di tahun 2017

Tamargo Tablet Supplemen Kurma No.1 Malaysia