dari nikon ke canon



Ahad lepas aku dah beli Canon EOS 350d kat low yat.
Penat gak la merayap kat semua kedai dalam tu..konon nak survey harga paling murah la.
sebelum tu aku dah survey kat kl sentral. ada gak kedai camera Fotokem. kat situ aku tanya harga Nikon d40, dia bagi dlm RM1880!! wow..murah giler..tp tak termasuk beg, 2gig card, dan tripod.

kalau dicampur semua tu dalam RM2005. Murah gak kan?
Tp masa tu abg aku suruh survey kat low yat dulu mana tau murah kan..then gi la low yat.....
survey punya survey....harga nikon d40 yg paling murah cuma RM2025. tu pun satu kedai je dapat harga tu. lain kedai dapat RM2050!!! argh..takkan nak patah balik ke kl sentral kot??
serius aku penat masa tu...adeh..

jalan punya jalan lagi..aku singgah tgk kat kiosk yg ada kat tgh laluan tu. nampak la brand canon punya..tah apa jampi dorg sampai aku blh stuck kat situ..hehe..
sembang punya sembang aku tertarik la nak beli jenama canon tu. mungkin sbb warranty card dia tambah lagi 2 tahun kot...dan harga diskaun dia agak menarik juga.
sembang punya sembang lagi..aku terus beli canon 350d tu..kena la dalam rm2150..
boleh tahan la harga dia..huh..dan duit ptptn aku juga tamat di low yat la...eheh..

Comments

DiaHarris said…
kena ayat sket trus tak tahan eh :p
Yattie Nopiah said…
ehe
tu ar..
tak leh tahan kena ayat tul la ;p
shutterspeaks said…
canon, cayalahhh yattie. another jedi apprentice ;-) boleh kita tukar2 lens. jadi apalagi, pergi start shooting dan upload apa yang patut :-p

ala, x lari la dari harga yang aku cakap tu. ko dapat lagi murah sbb ko pun ayat dia kot :-p
kamarul said…
ahhh... ptptn. pasni sibuk nak kena bayar utang lak! huhu...
WaWa said…
best la ade kamera baru. hoho.
ais_putih said…
arghhh..nanti ade rezeki baru lah beli canon..hehe..
Yattie Nopiah said…
shuuter,
o yeah..aku pn xsangka dpt bli canon!
aku pun da start shooting tp br percubaan je.nnt aku upload!

nak tukar lens?takkan ko nk tukar ngn aku kot..haha..
kalo ko ada yg lg best leh ar aku pinjam!

kamarul,
ape ley buat..dah nama pun pinjam..hik

wawa,
mmg sgt best!sib baik aku tak reti nak posing2 dpn kamera :)

ais putih,
mudah2an..pinjam la ptptn br snang bli camera..huauahua!
azwanhadzree said…
habiskan duit PTPN nampak, jangan lupa bayar nanti :)
Yattie Nopiah said…
azwan,
daripada habis kat mende yg tak faedah baik beli brg yg bfaedah.
insyaallah sy bayar hutang pt nnt :)
Prince Justice said…
haha...akhirnya cik yattie dah memiliki camera. tahniah2! hope to see lots of foto from u.
Anonymous said…
hey there. i just bought myself eos 350d too. murah la u beli kt low yat. i bought kt klang ni rm2399, accessories sama. hm rugi plak x survey kt low yat.
i still duno how to use aperture tu smua. haha
i'm tutie, by da way. 27 from n9. ym me n we can talk bout our cmera. haha
melompati@yahoo.com

c ya :)
yginsaf said…
tahniah cik yattie itewww..
canon memang best.. sempoii seyy

Popular posts from this blog

Senarai Barang Keperluan Ibu & Bayi di Hospital

10 Idea Praktikal Bisnes Surirumah di tahun 2017

Minyak Herba Asmak Vs Ubat Batuk