Semester 2

Aku saja nak recall balik apa yg aku belajar masa part 2 sebelum ni. Walaupun tak banyak yang aku ingat, tapi still ada sesuatu yang aku rasa best masa belajar part 2. Berbanding dengan part 1, memang aku agak blur sikit la masa tengah belajar. Result pun cukup² makan jer masa pt 1.

Ok, aku belajar dalam bidang Communication & Media Studies atau singkatnya MassComm, atau nak lagi singkat MC110.. Tu lah code course aku. Aku belajar kat UiTM Lendu,kat Melaka.
Memang best kat situ.

Ok lagi,belajar MassComm ni memang tersangat lah best. Tu pun kalau berminat lah. Aku memang minat atau dengan kata lain, result SPM aku ngam² choi je bak kata pingu*kawan aku*.

Apa yang best?Paling best ni la dapat rasa masa part 2. Pasal masa tu aku dah belajar basic (Journalism,PR,Advertisment,Broadcast News,Print News),Human Communication,Media Writing in a changing World *opss...tajuk buku*..ehe. Bila dah belajar semua tu kan,baru aku nampak dunia ni luas. Baru aku nampak yang aku kena lebih banyak belajar lagi.

Dan paling aku nampak, aku jadi keliru nak ambil bidang apa lepas diploma nanti. Tu yang buat aku agak susah nak fikir lagi nih. Xper la..masa banyak lagi..

Yang penting semester 3 nanti, aku akan didedahkan dengan pelbagai ilmu yang belum aku belajar lagi. Yep..aku nak cari ilmu sampai bila2 pun. Menulis awal2 pagi (2;54 am) ni pun satu ilmu ni..ehehe..sanggup tu yek...esok mula la mata jadi macam panda...hahahahaa!

Aku nasihatkan kat juniors MC110 ni,supaya rajin2 la study yer..Ilmu tu penting. Jangan main2 mcm akaaaak nih..esh2..

Ok,tu saja la untuk semester 2 yg lepas.....yg buruk tentang hari semalam aku jadikan teladan,yang baik aku jadikan pedoman.. Dan jadilah yang terbaik, paling gembira, paling pemaaf, paling ceria dan paling penyayang...

Comments

mohdismail said…
haa.. masscomm ye?
elok sangat la tu dengan menulis blog.. praktis di'luar lingkungan pembelajaran :)

aku, kejuruteraan kimia.. mencuba untuk menjadi penulis.. ha ha.. orang kata hilang akal.
pluginbaby said…
yo.. ko bdk mmu melaka ke?
kasyah said…
uitm lendu ke? selalu ke pergi tanjung bidara tu? anyway thanks sudi singgah di kasyah.com
MerapuMan said…
i saw your advertlets ok aje ..
Yattie Nopiah said…
mohdismail,iyer sy bdk mscom.ni pun sy br nak cuba2 menulis.memang minat gak.cita2 mau jd wartawan..ehehe:p
awk bkn hilang akal,tp guna akal gak tu sbb buat mende lain lari dari bidang awk..salute2!!!

pluginbaby, sy bdk UiTM Melaka la awak...pernah nmpak sy kt MMU ke?heheee;P

kasyah,pnah lalu situ je kot..sy pon bkn tau sgt tmpt2 kt mlaka,kcuali alor gjh n so on...ahaha!tQ gak cos sudi msuk kt cahayattie.:)

merapuman,sy try reg adverlets lepas anta komen kt awk..tQ..
kasyah said…
Oh..kalau kat alor gajah tu fames dgn cucur udang kan..kat pasar menggong.dah try ke?
Yattie Nopiah said…
kasyah,
kt menggong?em xpasti la tmpt tu kt ne..byk psr mlm sy g tp nama tmpt tu xtau.
awk tau byk tmpt kt mlaka ni..awk org mlaka ke?kt ne ek?

Popular posts from this blog

Senarai Barang Keperluan Ibu & Bayi di Hospital

10 Idea Praktikal Bisnes Surirumah di tahun 2017

Minyak Herba Asmak Vs Ubat Batuk