The Times - Nada Melankolik Malaya

  1. 1. Nada Melankolik Malaya
  2. 2. Panik di Kuala Lumpur
  3. 3. Infra Merah
  4. 4. Konfrantasi Primadona 1965
  5. 5. Wilayah Strawberi Selamanya
  6. 6. Telegram Buat Yoko
  7. 7. K.A.S.A.N.O.V.A
  8. 8. Imaginary
  9. 9. Lipstik
  10. 10.Retro Asmara
  11. 11. Picagari

Line up (2006-2007) :- Natazar - Singer/Guitars, Alem - Guitars, Irfan - Drum, Mono - Bass Guitars/keyboard Nazreen - guitars

Bila dah dengar semua lagu² ni, kira boleh tahan gak la. Lagu² kat dlm album ni semuanya agak ringan utk di dengar..terutama dengar pd waktu tgh² malam. Patut la ada yg x suka dengar..ehehe..

Paling aku suka lagu Telegram Buat Yoko. Single ni memang dah femes dah kuar kat radio. Sebab tu aku tetiba jek minat kat The Times ni. .ehehe. Kalau dulu memang aku x pernah nak minat kat dorang ni..Tapi mungkin doa dorang termakbul kot sbab makin bertambah la peminat aliran music Rock n Roll yg satu nih.

'Imaginary' pula satu²nya lagu inggeris dalam album Nada Melankolik Malaya ni. Mungkin nak tunjukkan album kali ni banyak menggunakan lirik lagu bahasa Melayu, maka the Times menggunakan judul² lagu yang agak unik juga bila didengar.

Keseluruhannya, album ni x rugi kalau korang beli. Sebab, semua lagu memang x bosan..dan korang memang boleh cuba untuk layan rock n roll dari the Times ni.

O ye...nanti aku dah siap upload lagu ni baru aku share kat sini yek. Amik masa sket la yek..tapi kalau nak cepat, beli je kat kedai..ahahaa:p

Comments

Darkz05 said…
Salam perkenalan. meh memeriahkan web The Times di http://thetimesband.fwenz.info

Memeriahkan Kembali Industri Seni Tanah Air!!!
Yattie Nopiah said…
oraittt..
idup the times!!!!!

Popular posts from this blog

Senarai Barang Keperluan Ibu & Bayi di Hospital

Minyak Herba Asmak Vs Ubat Batuk

10 Idea Praktikal Bisnes Surirumah di tahun 2017