ulat bulu

seorang rakan beritahu,
biar kenal perangai buruk seseorang dulu baru kita betul2 kenal dia.
maksudnya biarlah berkawan dulu, kenal betul2 perangai dia.
ni belum kenal lg perangai dah nak move ke step seterusnya.

telinga dah lali dgn ayat2 yg menggelikan telinga.
ayat2 yg sangat fake sebenarnya,
ayat2 yg tak mencerminkan diri seseorang sebenarnya.
kenapa perlu utk mengayat? kenapa perlu utk memuji?
kenapa perlu utk i-always-be-there-for-you walaupun sebenarnya hati kau sgt2 tak hingin pun utk itu.hah3..
sangat2 lali utk org mcm tu.
hati pun dah jd kebal utk menerima ayat2 cinta seperti itu.

tapi..tapi..
aku sgt suka jika,
perangai buruk, perangai tak semenggah,
perangai bangang, perangai hodoh,
perangai sengal, perangai tah hape2,
tu semua diketahui semasa proses berkawan tu sendiri.
sebelum timbulnya perasaan syok sampai tak hengat kat seseorang.
pelik tak?pelik tak?

hish...rimas la ayat2 geli nih.
huh~fuh~duh~

Comments

Popular posts from this blog

Senarai Barang Keperluan Ibu & Bayi di Hospital

Minyak Herba Asmak Vs Ubat Batuk

Tamargo Tablet Supplemen Kurma No.1 Malaysia